Van de zak naar de bak!

Vanaf 1 april 2021 in Veurne: restafvalcontainers én P+MD!

Volgend jaar komt de P+MD-zak voor plastic en metalen drankflacons naar onze stad en dat is uitstekend nieuws! Alle plastic verpakkingen mogen vanaf 1 april 2021 in de blauwe zak. Dit zorgt er voor dat de hoeveelheid restafval in de restafvalcontainer of restafvalzak veel minder zal zijn, in de meeste gevallen zelfs verwaarloosbaar!

Daarom verdwijnen vanaf 1 april 2021 de huidige groene restafvalzakken. Ze worden vervangen door een restafvalcontainer van 40, 140 of 240 liter. 

Binnenkort krijg je via afvalintercommunale IVVO een uitnodiging om jouw restafvalcontainer te bestellen. De container zelf is gratis. Je betaalt een voorschot van 35 euro. Iedere keer dat je de restafvalcontainer aanbiedt, wordt de container gewogen en gaat er 0,185 euro per kilo afval dat in de afvalwagen valt van je voorschot. Als jouw voorschotsaldo onder 10 euro is gezakt, krijg je een uitnodiging om de provisie tot 35 euro aan te zuiveren.

Vanaf 1 april 2021 zijn er ook nieuwe ophaaldagen voor de verschillende zones. Via deze pagina ontdek je ook in welke zone je woont en wanneer de afvalfracties worden opgehaald.