Huren van zalen

UPDATE 27 OKTOBER

Stad Veurne volgt de updates van het Overlegcomité op de voet. We merken dat er heel wat vragen rijzen omtrent het huren van onze zalen tijdens deze coronaperiode. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Net zoals de coronacrisis en de aanpak ervan, zullen de richtlijnen ook regelmatig wijzigen.

Eerst nog even dit:

  • Georganiseerde activiteiten met een maximum van 40 personen zijn toegelaten in onze ontmoetingscentra. Dit mits inachtneming van de veiligheidsafstanden, de algemene richtlijnen en de relevante protocollen. 
  • Alle activiteiten met een zittend publiek met een maximum van 200 personen zijn toegelaten in onze ontmoetingscentra. Dit op voorwaarde dat de algemene richtlijnen en de relevante protocollen worden gevolgd en de activiteit groen licht krijgt volgens de CERM-tool. Let wel dat dit afhankelijk is van de capaciteit van de zaal.
  • De capaciteit van de ontmoetingscentra is berekend op het minimum van 10 m² per deelnemer.
  • Een mondmasker is verplicht wanneer er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Enkel voor het bespelen van een instrument kan het mondmasker afgezet worden.
  • Het aanbieden van drank- of etenswaren tijdens activiteiten in de ontmoetingscentra is verboden.

Capaciteit ontmoetingscentra

xlsx bestandCapaciteit OC's, Zonnebloem & Furnevent_corona.xlsx (8 kB)

Organiseren of niet, met of zonder publiek?

Indien de veiligheidsafstanden, de algemene richtlijnen en de relevante protocollen niet nageleefd kunnen worden, kan je activiteit niet doorgaan.

Let op! Voor activiteiten met publiek dien je ook groen licht te krijgen volgens de CERM-tool.

Gebruikersreglement

pdf bestand170828_GR Hervaststelling gebruikersreglement ontmoetingscentra.pdf (162 kB)