Westhoek Sportoverleg lanceert eigen fietsroutes

  • 29 maart 2022

Ben je op zoek naar een uitdaging als wielerliefhebber, wil je er even een dagje op uit met de picknickmand of wil je liever een gezinsvriendelijk fietstocht maken? Dan is er goed nieuws!

Het Westhoek Sportoverleg (WSO) lanceert namelijk de nieuwe WSO-fietsroutes. Er zijn verschillende lussen met diverse afstanden zodat zowel de getrainde wielerliefhebber als de beginnende fietser er zijn energie in kwijt kan. Starten kan in elke WSO-gemeente, waar steeds gekozen kan worden voor de grote, middelgrote of kleine lussen. 

De routes werden ontworpen met de software van Routeyou BV door een medewerker van WSO. De langste route die de 10 WSO-gemeenten doorkruist, is maar liefst 134 kilometer lang met onderweg onder meer de beklimming van de Kemmelberg. De andere routes  zijn korter en variëren tussen de 32 en 83 kilometer.

De WSO-fietsroutes:

-De volledige WSO-fietsroute (134 km)

-WSO-fietsroute noord (71,8 km)

-WSO-fietsroute zuid (83,4 km)

-WSO-fietsroute Vleteren - Lo-Reninge - Langemark-Poelkapelle (55,7 km)

-WSO-fietsroute Mesen - Heuvelland - Poperinge - Ieper (50,2 km)

-WSO-fietsroute Zonnebeke - Ieper - Langemark-Poelkapelle (39,1 km)

-WSO-fietsroute Veurne - Alveringem (32,3 km)

Hoe vind je de parcours?

  1. Je downloadt het GPS-bestand (gpx) of drukt de kaart af van de gewenste route. Die zijn terug te vinden op de websites van de gemeenten die deel uitmaken van het WSO (zie onder).
  2. Je plaatst het GPS-bestand in je fietscomputer.
  3. Fietsen maar!

Wie is het WSO?

WSO staat voor Westhoek Sportoverleg en is een interlokale vereniging die intergemeentelijk samenwerkt voor sport. Tien lokale besturen maken deel uit van het WSO: Alveringem, Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Veurne, Vleteren en Zonnebeke.

Quote Pascal Sticker, schepen van Sport: : “Aanvullend op het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten door onze Westhoek, kan de fietsliefhebber nieuwe trajecten leren ontdekken via de WSO-fietsroutes.  Ook Veurne heeft een startplaats aan onze sportzaal in de Noordstraat.  Geniet van het landschap en de mooie idyllische beelden onderweg.”