Veurne Kweekt

Veurne Kweekt

Veurne Kweekt, dat is ondernemers begeleiden tijdens de opstartfase. Een belangrijk onderdeel is dat Stad Veurne actief zoekt naar leegstaande handelspanden die kunnen worden benut voor beginnende ondernemers. De stad werkt hiervoor samen met UNIZO en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij. 

De Dienst Lokale Economie van Stad Veurne schrijft eigenaars van leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied aan en vraagt hen of ze willen instappen in een databank. Dankzij deze databank krijgen startende ondernemers, die instappen in het traject van Veurne Kweekt, een lijst van potentiële plekken waar ze hun zaak kunnen vestigen. Ze betalen een lagere gebruikersvergoeding, zodat de nodige financiële slagkracht kan worden opgebouwd. Na 2 jaar kan er een handelshuurovereenkomst met de eigenaar worden gesloten. Eigenaars van een leegstaand handelspand die hun ruimte via Veurne Kweekt aanbieden, worden vrijgesteld van de leegstandstaks. 

UNIZO en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij helpen mee

UNIZO en de POM West-Vlaanderen, via Start&GO ondersteunen Stad Veurne, door mee deel te nemen aan intakegesprekken en om begeleidingstrajecten op te zetten. Zo worden deelnemende ondernemers van Veurne Kweekt uitgenodigd op een klankbord. Een klankbord is een individueel adviesmoment op maat van de starter. Start&GO stelt een multidisciplinair expertenpanel samen (marketing, strategie, financieel, juridisch). Dit expertenpanel zetelt een dag in Veurne en ontvangt ieder uur een andere Veurne-Kweekt-deelnemer. De starter krijgt gedurende een uur advies op maat voor zijn onderneming van het multidisciplinaire expertenteam.

Daarnaast ontvangen Veurne Kweekt-deelnemers ook credits, waarmee ze zich kunnen inschrijven voor netwerkevents of opleidingen.

Wil jij je aanmelden? Of heb je een handelspand in het kernwinkelgebied dat in aanmerking komt? Laat ons dit weten via onderstaand formulier!


 

 
  • 1 Begin
  • 2 Voltooid