Stage

Beschrijving

Ben je als student van secundair, hoger of volwassenenonderwijs op zoek naar een leerrijke stageplaats of naar een uitdagend onderwerp voor een project? Dan kan je bij Veurne terecht. We werken samen met een aantal scholen en organisaties die opleidingen aanbieden.

Hoe een stageplaats aanvragen?

Je kan via de website van Veurne voor een aantal specifieke stageplaatsen solliciteren ofwel via het e-loket.

Onze personeelsdienst kijkt dan of ze jou een plaats en begeleiding kan aanbieden.

Gewenste vaardigheden en deskundigheid

Aan jouw stage-aanvraag zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  • Je kan een stage aanvragen als je student bent of werkzoekend en een opleiding volgt. Voor beide sta je onder toezicht van de stagebegeleider van de school of van het opleidingscentrum.
  • Een stage is onbezoldigd. Dit wil zeggen dat je voor je stageperiode geen loon zal ontvangen.
  • Een stage bij de stad geeft geen garantie op een vaste job, maar wel een interessante blik achter het scherm. Uiteraard mag je wel deelnemen aan de selectieproeven als je voldoet aan de voorwaarden. Onze jobs vind je steeds onder http://www.veurne.be/thema/1909/vacatures-bij-stad-Veurne.

Betaalde instapstage (voor laaggeschoolden)

De instapstage, sinds 2013 ingevoerd door de federale regering, is bedoeld voor wie geen diploma van het secundair onderwijs heeft. Via de instapstage kan de stagiair een eerste werkervaring opdoen. De jongere moet bij de aanvang van de instapstage reeds zes maanden ingeschreven zijn als niet-werkende werkzoekende bij de VDAB en zich nog in de beroepsinschakelingstijd bevinden. Stad Veurne sluit hiertoe een overeenkomst af met de stagiair en de VDAB. Je moet hiervoor eerst zelf contact opnemen met de VDAB: zij helpt je verder met je instapstage-aanvraag.

Een instapstage is een betaalde stage, duurt drie maanden en is halftijds of voltijds. De werkgever betaalt een maandelijkse premie van €200 voor een voltijdse stage. Deze vergoeding is niet onderworpen aan sociale bijdragen. Daarnaast ontvangt de stagiair een stage-uitkering, ten laste van de RVA, van €26,82 per gewerkte dag.

Openingsuren en contact

Personeelsdienst

Stadskantoor De Seylsteen
Sint-Denisplaats 16
8630 Veurne
België
Tel. 058 33 55 14
Nu gesloten