Wekelijkse markt op de Sint-Denisplaats, in Zuidstraat en op de Grote Markt

  • 1 december 2020

Morgen woensdag 2 december mag de wekelijkse markt opnieuw in haar volledige opstelling worden georganiseerd. Dit betekent dat er tot 50 marktkramers hun waren in Veurne zullen verkopen.

Momenteel is de Grote Markt echter niet geschikt om een volledige wekelijkse markt op te plaatsen, wegens het Kerstbos dat er tot begin januari 2021 zal staan. 

Er is hard gezocht naar verschillende pistes en de meest geschikte plek om de markt tot begin januari te organiseren is op de Sint-Denisplaats, in de Zuidstraat en een stuk op de Grote Markt. Er worden geen marktkramen voor de handelszaken geplaatst. De marktkramers zullen op straat worden geplaatst in een enkele rij.

Dit betekent dat er niet meer kan worden geparkeerd in de straat, maar dat anderzijds de passage in de winkelstraat groter zal zijn. Zo zal er verkeer- en parkeerverbod zijn in de Zuidstraat van 6 tot 13 uur en dit tussen de Peter Benoitlaan tot aan de Grote Markt. De ondergrondse parking onder de Sint-Denisplaats blijft wel toegankelijk.