Weekend van het Volkcafé

weekend van het volkscafé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Westhoek en Frans-Vlaanderen: 18 en 19 juni 2022

In alle agenda’s prijkt met stip de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé.  Een tachtigtal cafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen zetten hun deur nog iets breder dan anders open! Naast een schouderklopje en een duw in de rug na een paar moeilijke jaren verdienen de cafés meer dan ooit de titel van toeristische ambassadeur van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Niet alleen zijn ze sociale ontmoetingsplaatsen maar ook toeristische trekpleisters. Ze zorgen voor pure onversneden beleving in onze regio’s!

Het volkscafé is van iedereen!

Jong en oud, arbeider of advocaat, sportfreak of levensgenieter, inwoner en toerist… iedereen is welkom in het volkscafé. Dit is geen boutade en toont meteen ook het belang van de gastvrijheid in een volkscafé aan. Mensen van diverse pluimage komen er samen om op te gaan in de ambiance. Ze gaan naar huis met een ‘pint goed bloed’ zoals ze het zo mooi in de Westhoek vertellen.

Muziek, volksspelen, streekbieren, Picon en... veel verrassingen!

Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de kijker door een mix van extra evenementen en leuke organisaties. Van volkssport tot rommelmarkt, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Maar vergeet ook niet de excellente bieren en wijnen uit de Westhoek die je op verschillende locaties kan degusteren. Hou in ieder geval deze pagina in de gaten om niets te missen. 

Waar?

Ooit gestart in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren waaiert het weekend uit over de hele Westhoek. Tot in Noord-Frankrijk waar dezelfde ‘convivialité’ met een extra zuiderse Franse flair wordt gepresenteerd.

 

In Veurne doen deze 5 volkscafés mee:

  • Het Zeemanshuis
  • De Living
  • De Landman
  • 't Klein Plezier
  • Kunstemaecker