10.000 stappen richting een gezond leven!

  • 9 december 2021

Je hebt ze al misschien zien hangen in de Veurnse straten, de groene wegwijzers richting publieke gebouwen. Ze maken deel uit van het project 10.000 stappen: Elke stap telt, waarmee wordt aangezet om meer te bewegen.

500 stappen tot aan de Grote Markt, 720 stappen tot aan Dienstencentrum De Zonnebloem of 1.071 stappen tot aan de Sporthal. De opvallende groene wegwijzers tonen aan hoeveel stappen je zet als je één van deze pijlen volgt. Je ontdekt dat er heel wat in Veurne op wandelafstand ligt!

10.000 stappen: Elke stap telt is een campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.  hiermee wil het mensen in beweging brengen. Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van sporten. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd … 10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen, 8.000 voor 65-plussers. Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: ook kleine vorderingen maken een verschil. 

Stad Veurne ondersteunt dit initiatief en helpt je met deze pijlen om extra stappen te zetten. Vrijwilligers van de Seniorenadviesraad hebben meegeholpen om het aantal stappen tussen de verschillende locaties te tellen en om de pijlen te bevestigen. Zo staan er pijlen richting Visit Veurne op de Grote Markt, naar Stadskantoor De Seylsteen, Dienstencentrum De Zonnebloem, woonzorgcentrum Ter Linden, het station …