Veurne versoepelt mondmaskerplicht

  • 8 juni 2021

Vanaf morgen 9 juni zal je op het openbaar domein in onze stad geen mondmasker meer moeten dragen. Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om de federale coronamaatregelen te volgen. 

In Veurne moest je verplicht een mondmasker dragen op de Grote Markt, in de Ooststraat en de Zuidstraat, maar vanaf morgen is dit dus niet meer nodig. Het stadsbestuur mag autonoom beslissen waar er een mondmasker moet worden gedragen op het grondgebied. De positieve evolutie van het aantal besmettingen in Veurne zorgt er echter voor dat er geen noodzaak meer is om die mondmaskerplicht aan te houden. Onze stad heeft een groene kleurcode met momenteel slechts één besmette inwoner in de voorbije week. Bovendien loopt de vaccinatiecampagne bijzonder vlot, want intussen kreeg al meer dan 60% procent van onze inwoners minimaal een eerste prik.

Je moet het mondmasker wel dragen als je binnen gaat in publieke ruimtes (zoals het Stadskantoor of de sporthal), winkels, bij de kapper of het schoonheidssalon, in de terraszones en in horecazaken (als je niet aan je tafel zit). Ook als je de wekelijkse markt bezoekt of een evenement bijwoont (waar aangeduid), moet je het mondmasker wél nog opzetten.

Het is wel verplicht om steeds een mondmasker op zak te hebben in West-Vlaanderen. Dat heeft de provinciegouverneur reeds beslist in het besluit van 11 februari. Op die wijze kunt u zich steeds persoonlijk beschermen wanneer de regels van social distancing niet kunnen gerespecteerd worden.