Vermandere en Tura

Naast Will Tura blaast ook onze andere ereburger Willem Vermandere dit jaar 80 kaarsjes uit! Als zo’n iconen samen hun verjaardag vieren, kunnen we dit in Veurne niet laten voorbijgaan. Daarom organiseren we verschillende leuke activiteiten. Ook benieuwd? Lees dan zeker verder!

Kunstwandelroute Vermandere en Tura, samen 80

In samenwerking met Het Zonnepalet lanceert Veurne een kunstenwandeling doorheen de stad. Je bewondert schilderijen gebaseerd op het repertoire van onze twee bekendste Veurnaars. Tijdens de wandeling geniet je van kunst op mooie locaties in onze gezellige stad. Herken jij de liedjes? De wandelbrochure haal je vanaf begin juli af bij Visit Veurne.

Titanenpad Willem Vermandere in Steenkerke

vermandereAl gehoord van het Titanenpad in Steenkerke? Het is een heel mooi wandelpad, getrokken rond het dorp, tussen veel struiken en bomen. Het was Willems droom om er enkele grote werken van hem op te stellen, middenin het groen! Smaakt het naar meer? Stop dan ook even bij de kerk van Steenkerke, waar er nog meer werken te bezichtigen zijn.

Zin om er een aangename wandel -en fietstocht aan te koppelen? Haal dan bij Visit  Veurne de Kunstenwandeling. Na de wandeling kun je op de Grote Markt van Veurne de fiets nemen richting Steenkerke voor een fietstocht van 9 kilometer aan de hand van knooppunten (9 – 83 – 4 – 14 – 72 – 60 – 69 – 75 – 68 – 9). Het Titanenpad bevindt zich tussen knooppunt 14 en 72.

Audiowandeling Will Tura

Tura iconischEen zingende gidsbeurt, op zoek naar de roots van onze Bekende Veurnaar Will Tura? Het kan niet zijn? Toch wel! Via een audiogids krijg je meer te horen over zijn geboortehuis, zijn muziekschool, zijn danszaal, en zoveel meer! Ambiance verzekerd. Ja, het leven is mooi! De audiowandeling is vanaf juli beschikbaar bij Visit Veurne.