Hoe verloopt het?

 

Stap 1

Je meldt je aan bij de steward aan de ingang met jouw identiteitskaart en met de uitnodigingsbrief (e-ticket).
Daar wordt de lichaamstemperatuur gemeten. In het e-ticket staat naar welke vaccinatielijn je moet gaan om je aan te melden.

Stap 2

De onthaalmedewerker controleert jouw documenten.. Je wordt geleid naar de kleur van jouw vaccinatielijn.

Stap 3

Je staat op het punt om te worden gevaccineerd. Er wordt ook gevraagd naar belangrijke medische informatie, bijvoorbeeld naar allergische reacties of naar medicatiegebruik. 

Stap 4

Nu word je ingeënt tegen COVID-19. 

Stap 5

Nadat je het vaccin hebt ontvangen, wordt je vaccinatie geregistreerd en wordt dit ook genoteerd op jouw persoonlijke vaccinatiekaartje. Belangrijk, dit kaartje neem je later mee naar jouw tweede vaccinatie. 

Stap 6

Je mag een kwartier bekomen van de prik. Belangrijk, je kan later bijwerkingen krijgen door de vaccinatie. Bij de coronavaccins zijn de meest voorkomende bijwerkingen reacties op de plek van de prik (pijn, rood, zwelling), hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn, pijn in de gewrichten, koorts en koude rillingen. Dit zijn bijwerkingen die bij andere vaccins ook voorkomen. Deze klachten zijn meestal mild en herstellen binnen een paar dagen na de vaccinatie. Indien nodig kan je bellen naar je huisarts voor meer info. 

Stap 7 

Na 15 minuten mag je het vaccinatiecentrum verlaten langs de uitgang. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je blijft hangen, maar wel dat je zo snel als mogelijk het terrein verlaat. Bij de uitgang liggen folders gratis ter beschikking. “Wat na je vaccinatie”. Neem gerust eentje mee.
 

opbouw_10
opbouw_11
vaccinatiecentrum 1
vaccinatiecentrum 2
vaccinatiecentrum 3
opbouw_4
opbouw_5
opbouw_6
opbouw_7
opbouw_8
opbouw_9
vaccinatiecentrum