Jouw uitnodiging voor de vaccinatie

Als je aan de beurt bent voor de gratis prik tegen corona, dan krijg je ongeveer 2 weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging via de post. Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail. We sturen de uitnodiging ook naar je 'e-box'. 

De brief sturen we naar je officiële domicilieadres zoals dat bekend is in het rijksregister. Sms en e-mail sturen we naar je telefoonnummer en e-mailadres dat gekend is bij je ziekenfonds. Log in bij of contacteer je ziekenfonds om na te kijken of ze je juiste e-maildres en gsm-nummer hebben. 

pdf bestandVoorbeeld uitnodigingsbrief COVID-19-Vaccinatie met pre-booking (168 kB) (168 kB)

pdf bestandVoorbeeld uitnodigingsbrief COVID-19-vaccinatie zonder pre-booking (167 kB) (167 kB) 

Bewoners van zorgvoorzieningen en ziekenhuismedewerkers krijgen geen uitnodigingsbrief van Zorg en Gezondheid. Zij worden uitgenodigd door hun voorziening of werkgever.

Je afspraak bevestigen, verplaatsen of weigeren

Na ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging kan je de data voor je afspraken bevestigen, verplaatsen of de vaccinatie weigeren. Weigeren betekent dat je niet opnieuw wordt uitgenodigd voor vaccinatie! Vaccinatie uitstellen is maar beperkt mogelijk.

  • Uitnodiging met pre-booking: In de meeste gemeenten krijg je een uitnodiging met vooraf bepaalde vaccinatiemomenten. Je kan die data bevestigen, wijzigen of annuleren.
  • Uitnodiging zonder pre-booking: In sommige gemeenten krijg je geen vaccinatiemomenten voorgesteld, maar kan je zelf de afspraak inboeken op data van jouw keuze.

De brief zegt ook in welk vaccinatiecentrum je moet zijn. 

Zonder een vaccinatie-uitnodiging kan je geen afspraak maken.

30 dagen geldig

Je vaccinatie-uitnodiging met persoonlijke vaccinatiecode blijft 30 dagen geldig. Binnen die periode kan je je afspraak bevestigen of verplaatsen, of annuleren. Daarna vervalt je uitnodiging. 

Als je uitnodiging vervalt, word je niet automatisch opnieuw uitgenodigd, ook niet helemaal op het einde van de vaccinatiecampagne. Reageer dus tijdig op je uitnodiging, zo weet het vaccinatiecentrum of je komt.

Hou jouw uitnodiging goed bij

Op de dag van jouw vaccinatie moet je jouw uitnodiging en jouw identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee en toon deze aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum. Want dat is meteen jouw e-ticket.

Ook naar de afspraak voor de tweede vaccinatie breng je de uitnodiging mee.

Reageer sowieso op de uitnodiging!

Het is voor een goede werking van het centrum erg belangrijk dat je reageert op de uitnodiging. Kun je niet op voorgestelde datum dan gebruiken we het vaccin voor iemand anders. Je reageert via het 0800-nummer dat in de uitnodigingsbrief staat vermeld.

Welk vaccin krijg je? 

Het vaccin dat voor jou klaarligt, is afhankelijk van het vaccin dat door de Vlaamse overheid aan het vaccinatiecentrum wordt geleverd. Op deze pagina ontdek je meer over de verschillende vaccins en hun bijwerkingen.

Wat neem je mee? 

  • Identiteitskaart 
  • Mondmasker (moet je verplicht dragen) 
  • E-ticket (of eerste pagina uitnodigingsbrief of bevestigingsmail) 

Tip! Doe makkelijke kledij aan, zodat je de bovenarm goed vrij kan maken voor de prik. Je geeft zelf aan in welke arm je wil geprikt worden.

Kom stipt op tijd!

Kom alleen, tenzij je een mantelzorger mee hebt. Deze mantelzorger mag tijdens het volledige vaccinatietraject aanwezig zijn. Kom niet te vroeg, maar ook niet te laat. Ben je toch te vroeg? Wacht dan nog even op de parking. Er is bij de ingang geen wachtzone. Houd rekening dat het van de parking tot aan de ingang van het vaccinatiecentrum 2 minuten stappen is. 

Ben je niet goed te been? We bieden rolstoelen aan. Je vindt ze bij de blauwe ingangsboog bij de parking. Met hulp van een begeleider kan je daarna van de parking richting het vaccinatiecentrum. 

Uitnodiging kwijt?

Je vindt een elektronisch exemplaar van jouw persoonlijke uitnodigingsbrief in jouw Burgerprofiel of e-Box. Log in via jouw Burgerprofiel.

Nog geen Burgerprofiel? Meld je nu aan met jouw eID, een mobiele app, de Itsme-app of sms. Je kunt ook bellen naar 1700. Zij kunnen je jouw uitnodiging opnieuw mailen.

Let op bij uitnodiging via e-mail of sms

Je zal tijdig uitgenodigd worden in het vaccinatiecentrum via brief of eBox. Er worden geen uitnodigingen verstuurd per e-mail of sms!

Heb je een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms? Dan gaat het om een vals bericht of phishing.

Let hierbij steeds op:

  • dat je nooit ingaat op een vraag tot betaling: de vaccinatie en het vaccin zijn gratis.
  • dat je geen persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers geeft.

Vaccinatie is gratis

De vaccinatie tegen het coronavirus is gratis.

Je wil niet gevaccineerd worden of  je bent al gevaccineerd?

Duid dan zeker aan of meld het telefonisch op het 0800-nummer dat je het vaccin weigert of dat je al gevaccineerd bent.