Tura Tachtig

Tura iconisch

Vijf jaar geleden vierde de keizer van het Vlaamse lied en ereburger van Veurne zijn 75ste verjaardag met een spetterend concert op onze prachtige Grote Markt. Zo’n 8.000 fans waren aanwezig en honderdduizenden kijkers konden het spektakel live op televisie  meevolgen.

Door de coronamaatregelen kunnen we helaas Will Tura’s 80ste verjaardag niet op dezelfde manier vieren. Toch voorzien we een uniek, beperkt toegankelijk verjaardagsfeestje voor Will op zondag 2 augustus.

 

 

update 24/07: Will Tura viert 80ste verjaardag in veilige bubbel.

Het stijgend aantal coronabesmettingen zet een domper op de geplande festiviteiten van zondag 2 augustus. Geen grootse festiviteiten dus naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Will Tura. De onthulling van zijn beeld en het verjaardagsfeest op de Grote Markt zullen uitgesteld worden naar een veiligere datum. "De enige juiste verstandige beslissing", benadrukken Will Tura en het Veurnse stadsbestuur.

"Het is met heel veel spijt in mijn hart, maar we kunnen niet andes dan deze beslissing nemen. Er is weliswaar maar één 2de augustus waarop ik 80 word, maar met het slechte nieuws dat het coronavirus weer overal opduikt is dit de enige juiste beslissing. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat er mensen besmet worden met het virus omdat ze op mijn feest aanwezig waren. Laten we daarom samen mijn verjaardag vieren elke in onze veilige bubbel en thuis luisteren naar Radio2 en kijken naar Eén."