Testkaravaan voor bedrijven

  • 17 mei 2022

Goed nieuws voor Veurnse bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame mobiliteitsoplossing. Veurne heeft een samenwerking van drie jaar afgesloten met de Provincie West-Vlaanderen om de Testkaravaan naar onze stad te brengen. Veurne is trouwens de eerste stad in de provincie die deze service aanbiedt aan bedrijven.
 
De provinciale Testkaravaan laat inwoners en bedrijven al een tijdje kennismaken met de voordelen van elektrische fietsen. Zij kunnen tijdens een bepaalde periode deze e-bikes testen. Veurne is de eerste West-Vlaamse stad die er voor kiest om de Testkaravaan voor een langere periode zelf aan te bieden aan de KMO’s. Bedrijven kunnen de komende drie jaar via Stad Veurne twee weken lang hun medewerkers gratis allerhande e-bikes laten uitproberen. Ze kunnen de keuze maken uit een gewone elektrische fiets of een speed pedelec. 
 
Als bedrijf is dit hét moment om het mobiliteitsbeleid onder de loep te nemen. De lange testperiode is ideaal om medewerkers de voordelen te laten ontdekken van deze gezonde manier van woon-werkverkeer. Ze krijgen ook meerdere dagen om een fiets te proberen, in plaats van het spreekwoordelijke rondje-om-de-blok. De werknemers worden fitter en het is een oplossing voor parkeerproblemen. 
 
Enjoy Concrete is het eerste bedrijf dat de werknemers laat kennismaken met deze duurzame mobiliteitsoplossing. Vandaag werd dit project dan ook bij dit bedrijf in de Vaartstraat voorgesteld. Verder neemt ook nog Woonzorgcentrum Sint Anna, Havenzate, Dewekon Engineering, Novidon, Devektro en Stad Veurne deel aan dit project.
 
In Veurne zullen er zeven e-bikes en drie speed pedelecs beschikbaar zijn. De fietsen zullen in een centraal afhaalpunt staan en krijgen een keer per maand een volledig nazicht. Ze zijn ook verzekerd en er is gratis pechverhelping, dankzij de tussenkomst van de Provincie West-Vlaanderen. Wil je als ondernemer jouw werknemers kennis laten maken met deze elektrische fietsen? Contacteer dan de Dienst Leefomgeving via bjorn.legein@veurne.be of 058 33 55 56.