De Testkaravaan komt naar Veurnse bedrijven

Beschrijving

Goed nieuws voor Veurnse bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame mobiliteitsoplossing. Veurne heeft een samenwerking van drie jaar afgesloten met de Provincie West-Vlaanderen om de Testkaravaan naar onze stad te brengen. Veurne is trouwens de eerste stad in de provincie die deze service aanbiedt aan bedrijven.

 

De provinciale Testkaravaan laat inwoners en bedrijven al een tijdje kennismaken met de voordelen van elektrische fietsen. Zij kunnen tijdens een bepaalde periode deze e-bikes testen. Veurne is de eerste West-Vlaamse stad die er voor kiest om de Testkaravaan voor een langere periode zelf aan te bieden aan de KMO’s. Bedrijven kunnen vanaf maart 2020 drie jaar lang via het stadsbestuur twee weken lang hun medewerkers gratis allerhande e-bikes laten uitproberen. Vanaf maart of april 2020 kunnen ze de keuze maken uit een gewone elektrische fiets of een speed pedelec.

 

Als bedrijf is dit hét moment om het mobiliteitsbeleid onder de loep te nemen. De lange testperiode is ideaal om medewerkers de voordelen te laten ontdekken van deze gezonde manier van woon-werkverkeer. Ze krijgen ook meerdere dagen om een fiets te proberen, in plaats van het spreekwoordelijke rondje-om-de-blok. Als bedrijf krijg je fitte werknemers en vind je misschien wel dé oplossing voor parkeerproblemen.

 

In Veurne zullen er 7 e-bikes en 3 speed pedelecs beschikbaar zijn. Deze staan in een centraal afhaalpunt en krijgen één keer per maand een volledig onderhoud. Ze zijn ook verzekerd en er is gratis pechverhelping, dankzij de tussenkomst van de Provincie West-Vlaanderen.

 

foto fietsen testkaravaan