Sportlaureaten gezocht!

  • 6 december 2021

Stad Veurne en  de sportraad zijn op zoek naar opvolgers voor onze sportlaureaten van 2019! In 2022 huldigen we de sportlaureaten van 2020 en 2021 samen. Is er in jullie club, je vriendenkring of familie iemand of een ploeg of team die zich in 2020 of 2021 op een heel bijzondere manier in de kijker heeft gesport, geef dan zo snel mogelijk zijn/haar gegevens door. Zo kan je een persoon, club, team voordragen als sportverdienste, sportman, sportvrouw, sportploeg competitie, sportploeg recreatief, sportbelofte meisje of jongen, sporter met een beperking. Ook sportverenigingen die teams/ploegen hebben die kampioen werden in 2020/2021, mogen doorgegeven worden.

Voor de categorie sportman, sportvrouw, sportbelofte, sporter met een beperking, sportclub (zowel competitief of recreatief) gelden enkel de sportieve prestaties van 2020 en/of 2021.  Voor de categorie sportverdienste willen we een persoon huldigen die zich minstens 25 jaar onbaatzuchtig heeft ingezet voor de sport in onze stad.

Kennen jullie iemand waarvan je denkt dat hij een waardige laureaat zou zijn? Aarzel niet de kandidatuur door te geven. Je kan dit tot uiterlijk 31 december met een mail naar sportdienst@veurne.be waarin je de kandidatuur voldoende motiveert.

Foto’s, krantenknipsels ... zijn welkom om jouw kandidatuur kracht bij te zetten. Let wel, de kandidaten en zetels van de clubs moeten in Veurne gevestigd zijn tijdens het jaar 2020/2021 om in aanmerking te komen.

Het volledig reglement kan opgevraagd worden bij de Sportdienst. Uit de ingediende kandidaten worden de laureaten verkozen door de leden van de sportraad en een externe jury.  De laureaten worden gehuldigd op een later te bepalen tijdstip en coronaproof.