Oude Beestenmarkt wordt heraangelegd

  • 21 december 2020

Stad Veurne en IWVA zullen de Oude Beestenmarkt opwaarderen. De volledige straat en riolering worden heraangelegd. Verwacht wordt dat de werken eind 2021 van start kunnen gaan. Hou er wel rekening mee dat dit door heel wat factoren nog kan wijzigen.

Er is alvast een website aangemaakt die je kan terugvinden via www.veurne.be/oude-beestenmarkt. Op deze plek zullen we in de toekomst alle belangrijke informatie plaatsen. De website zal ook worden aangepast met de meest recente gegevens.

De Oude Beestenmarkt behoudt het pleinbeeld, maar krijgt een hedendaagse invulling, met de nodige aandacht voor groen. Het aantal parkeerplaatsen blijft ongeveer hetzelfde. De riolering zal een gescheiden stelsel krijgen, waarbij regen- en afvalwater een aparte afvoer zullen hebben.

Belangrijk: op 8 januari zullen er boringen zijn als voorbereiding op de werken. De straat zal dan de hele dag verkeer- en parkeervrij moeten blijven. Mogen we daarom vragen om de wagen tijdig te verplaatsen? Je zal als voetganger of fietser wel toegang blijven hebben tot jouw woning.