Opnieuw zuiderse sferen op de Grote Markt

  • 22 juni 2022

Vanaf vrijdag 1 juli tot donderdag 15 september zal de Grote Markt opnieuw haar intussen traditionele zomerse invulling krijgen. De horeca mag de buitenterrassen verdubbelen en het autoverkeer zal slechts beperkt de Grote Markt kunnen oprijden. En ja, ook de gezellige lichtjes zullen opnieuw fonkelen! Alle horeca-uitbaters op ons grondgebied mogen trouwens de terrassen verdubbelen.

Om de zuiderse sfeer terug te brengen naar het hart van onze stad, zorgen we opnieuw voor een veilige omgeving. Het verkeer zal vanuit de Oost- en Noordstraat enkel via de parkeerzone op de Grote Markt richting de Zuidstraat rijden. De rijrichting van het eenrichtingsverkeer tussen de Vleeshouwers- en de Nieuwstraat wordt tijdelijk omgedraaid. De verbinding tussen de Grote Markt en de Appelmarkt is afgesloten. De Appelmarkt blijft toegankelijk via de Nieuwstraat, Kaatsspelplaats of de Houtmarkt.

De parkeerplaatsen blijven allemaal behouden. Tussen de terrassen en de parkeerzone komt er een corridor voor voetgangers en fietsers. De verdubbelde terrassen mogen tot 15 september blijven staan.

De wekelijkse woensdagmarkt kan op de Grote Markt blijven. Enkel op 3 augustus verhuist die door Veurn’ Kerremesse naar de omgeving rond de Lindendreef.