Opnieuw wekelijkse markt

  • 18 mei 2020

In Fase 2 van de exitstrategie maakt de Nationale Veiligheidsraad het opnieuw mogelijk om openbare markten te organiseren tot maximum 50 marktkramers. Voor Veurne betekent dit dat de wekelijkse woensdagmarkt opnieuw kan doorgaan, zij het wel op een andere locatie dan de Grote Markt.

nieuwe markt corona

De marktkramers zullen hun tenten in de Lindendreef, Sporkinstraat en Boterweegschaalstraat opzetten. Enkel op deze locatie kan de social distancing worden gegarandeerd bij een maximale bezetting van 50 marktkramen. In Veurne komen we net aan dit aantal standhouders die zich kunnen aanmelden.

Om de markt zo veilig als mogelijk te laten verlopen, moeten de bezoekers een circulatieplan volgen. Er zijn vijf verschillende ingangen, maar de wandelrichting moet altijd correct worden gevolgd. Aan de marktkramen moeten de aangeduide wachtrijen worden gevolgd. We vragen de bezoekers om de wensen van de marktkramers te respecteren. Eten en drinken mag niet in de marktzone. Het dragen van een mondmasker en mond-neusbedekking wordt aanbevolen.

De bezoekers zullen bij de ingangen een marktplan krijgen, waarop ze de marktkramers terugvinden en de nodige veiligheidstips zien. Ook het circulatieplan staat duidelijk aangegeven.