Ontdek je creatieve zelf!

  • 27 augustus 2021

Zin om je creatieve zelf te ontdekken en te ontwikkelen? Dan vind je bij de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten en de Westhoek Academie heel wat interessante opleidingen. 

Ga naar StAPwest!

Voor kinderen en jongeren staat de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten al decennia lang garant voor een kwalitatieve opleiding. Muziek, dans en woordkunst zijn de drie pijlers waarop de muziekschool z'n kunstopleidingen steunt.

Ook het aanbod voor volwassenen stelt een ruime waaier aan mogelijkheden voor. In de klassieke richting kies je uit heel wat instrumenten of zang. In de derde graad zijn er ook de opties oude muziek en jazz-pop-rock. Je volgt wekelijks een uur muziekatelier en een uur instrument of zang. Deze lessen vinden plaats op vrijdagavond van 19.15 tot 21.15 uur. Je kan kiezen uit piano, gitaar, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, slagwerk, hobo, fagot, trompet, trombone, viool, cello, contrabas, orgel, zang …

Hou je van toneel, gedichten of verhalen vertellen? StAPwest helpt je om met zelfvertrouwen en met plezier op een podium te schitteren. Je kan per week twee uur woordlab volgen en dit op donderdag van 19.15 tot 21.15 uur.

De Stedelijke Academie voor Podiumkunst biedt ook een kwalitatief hoogstaande dansopleiding waar plezier centraal staat. Je leert je artistieke zelf ontdekken in een veilige omgeving waar de eigenheid van iedereen wordt gerespecteerd. De cursus dans is er voor iedereen en start met een basisopleiding. De lessen vinden in de afdeling in Koksijde plaats op donderdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Je vindt alle informatie via www.stapwest.be, secretariaat@stapwest.be of 058 33 56 01.

Beeldende kunst leer je in de WAK!

westhoek academieDe Westhoek Academie organiseert beeldend onderwijs voor alle leeftijden. Kinderen, jongeren en volwassenen kiezen uit het ruime aanbod. Ook in onze stad zijn er enkele opleidingen.

Vanaf 6 jaar kunnen de kinderen beeldend onderwijs volgen aan de WAK. De beeldende vorming is aanvullend aan het basisonderwijs. Ze leren door middel van verschillende beeldende expressietechnieken hun gevoelens en fantasie uiten en ze leren waarnemen door de realiteit op diverse manieren te benaderen. De artistiek pedagogische begeleiding gebeurt door gedreven docenten die de kinderen (zoveel mogelijk per leeftijdsgroep) enthousiast meenemen in de boeiende wereld van lijnen, kleuren en vormen. Als kind naar de academie komen, draagt ongetwijfeld bij tot een goede intellectuele, psychomotorische en creatieve ontwikkeling.

De derde graad jongeren is complementair aan het secundair onderwijs. De jongeren krijgen in de academie de kans om gedurende 6 jaar de wereld van de beeldende kunst grondig te exploreren. Het kan een aanvullende voorbereiding zijn op het hoger kunstonderwijs. Iedere jongere die nieuwsgierig is naar kunst en beeldend werken, is van harte welkom. Je kan op elke leeftijd instappen, zonder specifieke voorkennis. Je wordt individueel begeleid om je talenten maximaal te ontplooien.

Voor kinderen uit het eerste en tweede leerjaar heeft WAK, samen met StaPwest, een domeinoverschrijdend aanbod. Twee leerkrachten (beeldende- en podiumkunsten) laten de kinderen vorm, kleur, ritme en beweging ontdekken. Spelenderwijs proeven ze van heel wat kunstvormen en ontdekken ze waar ze zich het best bij voelen. 

Alle details over de verschillende opleidingen vind je via www.westhoekacademie.be, westhoekacademie@koksijde.be of 058 53 27 00.