Ondergrondse restafvalcontainer Kaaiplaats

  • 8 november 2021

Je kan vanaf nu gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer en dit in de parkeerzone aan de Kaaiplaats. Deze container is voornamelijk gericht op bezoekers van de jachthaven, maar als inwoner zal je er ook terecht kunnen!

Heb je al een zwarte restafvalcontainer of een groene GFT- container? Dan kan je met je elektronische identiteitskaart toegang krijgen. Jouw eID is immers gekoppeld aan de provisierekening bij afvalintercommunale IVVO, waarmee de ophaling van jouw afval wordt betaald. Beschik je (nog) niet over zo’n provisierekening? Dat is geen enkel probleem. Ook dan kan je toegang krijgen met jouw elektronische identiteitskaart en jouw afval deponeren. Je zal dan achteraf wel van IVVO een uitnodiging per brief krijgen om een provisie van 35 euro te betalen.

Een derde mogelijkheid om toegang te krijgen, is om een prepaid-badge aan te schaffen bij Visit Veurne op de Grote Markt. Je betaalt hiervoor 10 euro, waarvan 6 euro waarborg. Na het gebruik lever je de kaart opnieuw in bij Visit Veurne. Je betaalt voor het gebruik van de ondergrondse restafvalcontainer de reguliere afvalkost van 0,185 euro per gedeponeerde kilogram (volgens het huidige tarief).

Quote Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu: “Het afvalbeleid in Veurne krijgt met de invoering van de ondergrondse restafvalcontainer een nieuw en klantvriendelijk hoofdstuk. Naast de klassieke ophaalmethode, waarbij de vuilniswagen huis aan huis komt om het restafval bij je thuis op te halen, kunnen de inwoners en tweedeverblijvers nu ook gebruik maken van deze nieuwe methode. De Veurnaar kan voortaan op een eigen gekozen tijdstip het restafval kwijt in deze ondergrondse container, en dit tegen dezelfde tarieven als bij de ophaalmethode. Een welgekomen extra service dus.”