Medewerker Zonnewende test positief

  • 15 november 2020

Een begeleider van bijzondere jeugdzorg Zonnewende heeft positief getest op het coronavirus. Uit voorzorg zullen alle bewoners en medewerkers van de leefgroep deze week worden getest. 

De begeleider kende vanmorgen het resultaat, nadat de test gisteren is afgenomen. De medewerker was op donderdag en vrijdag aanwezig in Zonnewende en had contact met de bewoners. De medewerker werd besmet via de privésfeer en communiceerde proactief met de directie en het stadsbestuur. De leefgroep en medewerkers zijn in quarantaine geplaatst.

In de leefgroepen dragen de medewerkers sinds 29 oktober altijd een mondmasker, ook al is dit volgens het Agentschap Opgroeien niet verplicht. Er is ventilatie en veel aandacht voor de hygiënische maatregelen. Alle bewoners en medewerkers van de betrokken leefgroep zullen dinsdag 17 november preventief worden getest. 

Bijzondere jeugdzorg Zonnewende is al sinds de eerste coronagolf in lockdown. Alleen bewoners, dienstdoende medewerkers en voedingsleveranciers hebben toegang tot de site. Kinderen en jongeren worden afgehaald via het onthaalpunt voor bezoekers. Bezoeken kunnen alleen in de daartoe voorziene babbelbox of in de buitenlucht en dit steeds onder begeleiding. De medewerkers doen er alles aan om de bewoners zo goed als mogelijk te ondersteunen en te beschermen. Het is de eerste keer dat een medewerker of bewoner van Zonnewende een positieve test aflegt.