News

Iepersesteenweg Presendestraat
  • 24 november 2021

Startdatum bekend herinrichting N8

De herinrichting van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne kan starten in het voorjaar van 2022. Eind juli werd de omgevingsvergunning voor het project toegekend. Ondertussen werd ook de aannemer gekozen die de werken zal uitvoeren.
opening camperpark
  • 6 oktober 2021

Camperpark geopend

Leuk nieuws voor toeristen die onze stad met de kampeerwagen willen bezoeken! Ze kunnen zich vanaf de herfstvakantie langdurig parkeren in het gloednieuwe camperpark in de Noordstraat. Naast de Sporthal is er een terrein aangelegd voor 38 kampeerauto’s. 
RLM behaag je tuin
  • 8 september 2021

Behaag je tuin!

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur, klimaat en je eigen goed voelen. Plant een boom, haag of klimplant. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.
pascal sticker restafvalcontainer
  • 8 november 2021

Ondergrondse restafvalcontainer Kaaiplaats

Je kan vanaf nu gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer en dit in de parkeerzone aan de Kaaiplaats. Deze container is voornamelijk gericht op bezoekers van de jachthaven, maar als inwoner zal je er ook terecht kunnen!
landbouwwegen
  • 30 september 2021

Nog meer plattelandswegen worden hersteld

Stad Veurne werkt verder aan het herstel van haar plattelandswegen. De gemeenteraad heeft de lastvoorwaarden goedgekeurd om 7 bijkomende straten aan te pakken.   
graffiti
  • 3 september 2021

Veurne is een graffitimuur rijker!

Veurne is een graffitimuur rijker!  
coronavirus algemeen
  • 26 oktober 2021

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

[UPDATE DINSDAG 26 OKTOBER] Information all languages: www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info
ondergaande zon Suikerpark
  • 29 september 2021

Veurne ondertekent Lokaal Energie- en Klimaatpact

De gemeenteraad heeft het lokaal Energie- en Klimaatpact tussen de Vlaamse regering en Vlaamse steden en gemeenten ondertekend. Hiermee komt Stad Veurne in aanmerking voor subsidies om de klimaatdoelstellingen extra kracht bij te zetten. 
De Lijn NMBS
  • 27 augustus 2021

Financiële tussenkomst vervoersonkosten bij studenten

Leuk nieuws voor Veurnse leerlingen en studenten die met openbaar vervoer naar school gaan.  Het stadsbestuur voorziet vanaf september een financiële tussenkomst op hun jaarabonnement.