News

  • 20 mei 2022
Suikerwater persfoto

Natuurgebied Suikerwater etaleert troeven

Het natuurgebied in het Suikerpark is officieel geopend. Het is een uniek stukje natuur dat overwegend uit open water en moerasgebied bestaat. De voorbije jaren werden verscheidene natuurinrichtingswerken uitgevoerd om de natuur alle kansen te geven.
bezoek Grande Synthe
  • 18 mei 2022

Veurne en Grande-Synthe bespreken partnership

Vandaag kwamen de burgemeester, schepenen en enkele medewerkers vanuit de Franse stad Grande-Synthe (bij Duinkerke) op bezoek bij hun Veurnse collega’s. De twee schepencolleges bespraken de mogelijkheden om in de toekomst nauwer te kunnen samenwerken.
scanner kunstdepot
  • 20 april 2022

Erfgoeddag ook in Veurne!

Erfgoeddag  ook in Veurne!    
persfoto lancering WSO-fietsroutes.jpg
  • 29 maart 2022

Westhoek Sportoverleg lanceert eigen fietsroutes

Ben je op zoek naar een uitdaging als wielerliefhebber, wil je er even een dagje op uit met de picknickmand of wil je liever een gezinsvriendelijk fietstocht maken? Dan is er goed nieuws!
testkaravaan voorstelling
  • 17 mei 2022

Testkaravaan voor bedrijven

Goed nieuws voor Veurnse bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame mobiliteitsoplossing. Veurne heeft een samenwerking van drie jaar afgesloten met de Provincie West-Vlaanderen om de Testkaravaan naar onze stad te brengen.
brandweer kazarne
  • 19 april 2022

PFAS onderzoek rond de site van de oude brandweerkazerne

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft recent een verkennend bodemonderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van zogeheten poly- en perfluoralkylstoffen of ‘PFAS’ op en rond de site van de oude brandweerkazerne, Oude Vestingstraat 30, 8630 Veurne.   
verhuur
  • 29 maart 2022

Gezocht Concessiehouder kajakverhuur en zomerbar

Het stadsbestuur Veurne zoekt een concessiehouder voor de kajakverhuur in het Vaubanpark, alsook het uitbaten van een zomerbar op diezelfde locatie. Indien gewenst, stelt het stadsbestuur ook het krachtbalveld ter beschikking voor een optioneel extra vrijetijdsaanbod.
triatlon
  • 6 mei 2022

De Sporkin Stadstriatlon!

Zondag 8 mei is er opnieuw de Sporkin Stadstriatlon! Tussen 14 en 19 uur zullen de deelnemers 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen.  Houd wel rekening met verkeershinder in en rond het stadscentrum! Hier is er hinder:
gratis zonneadvies
  • 29 maart 2022

Gratis infosessie zonnepanelen en zonneadvies

Niemand ontsnapt momenteel aan de hoge energieprijzen. Eén van de mogelijkheden om de factuur wat te temperen is het voorzien in eigen stroomvoorziening via zonnepanelen. In Veurne liggen op slechts 7% van de geschikte daken zonnepanelen.