Dien jouw groen idee in!

  • 3 februari 2020

Het Landschapsfonds Westhoek draagt tot 5.000 euro bij aan jouw crowdfundingcampagne voor een groen initiatief in en nabij je dorp of buurt! Heb jij een voorstel of zit je op een idee te broeden? Een buurttuin uitbreiden, een groen speelelement om de hoek, een vlindertuin aanleggen, een boomgaard of klein bosje aanplanten…? Meld je voor 19 april aan en maak kans op een bijdrage tot 5000 euro. Vorig jaar kon de wijk Petit-Paris op deze manier centen verzamelen voor de aanleg van een buurtpluktuin. Je vindt deze in de groenzone tussen de Burgweg en de Georges Bouillartlaan.

Hoe ga je aan de slag?

  • Maak voor 19 april via www.rlwesthoek.be/landschapsfonds een campagnepagina aan.
  • Binnen de week krijg je feedback van het Regionaal Landschap Westhoek. We geven, waar nodig, nog wat tips om je initiatief te verfijnen.
  • In de tweede helft van april woon je, samen met de andere deelnemers, een workshop bij om vlot en efficiënt je crowdfundingcampagne op te zetten. Het crowdfundingsplatform Voor Je Buurt geeft deze workshop.
  • Uiterlijk eind april beslist de jury of je al dan niet een bijdrage vanuit het Landschapsfonds Westhoek ontvangt.
  • Vanaf mei loopt de crowdfunding. Wanneer je alle centen verzameld hebt, kun je met jouw groen initiatief aan de slag!

Interesse of benieuwd naar eerdere succesvolle projecten? Lees alle info via www.rlwesthoek.be/landschapsfonds of contacteer het Regionaal Landschap Westhoek via nele.saint-germain@rlwesthoek.be of 0471 42 22 09.

Het Landschapsfonds Westhoek is een initiatief van het Regionaal Landschap Westhoek, de provincie West-Vlaanderen, het Streekfonds West-Vlaanderen, het crowdfundingplatform Voor je Buurt en wordt gesteund door het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Landmaatschappij.