De Klimaatenquête!

  • 19 januari 2021

Stad Veurne wil een meer klimaatbestendige samenleving. Samen met 29 andere West-Vlaamse steden en gemeenten richten we het lokaal beleid op de Europese klimaatdoelstellingen 2030. Daarom voeren we een Klimaatenquête uit bij onze inwoners!

Het nieuwste Klimaatrapport van het KMI drukt ons met de neus op de feiten: het klimaat warmt op. Indien we niets ondernemen, krijgen we tegen 2100 af te rekenen met nog meer en intensere hittegolven, droogte en felle neerslag. Met de ondertekening van het nieuwe Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie schakelt Veurne alvast een versnelling hoger!

De ambities om verdere klimaatverandering tegen te gaan, worden scherper gesteld. Daarnaast wordt ook afgestemd hoe we ons moeten aanpassen aan de klimaatverandering die nu al zichtbaar is. Om de klimaatuitdaging aan te pakken, hebben we via Hoplr een een Klimaatenquête gelanceerd www.hoplr.com/enquete/bevraging-klimaat-veurne. Geef voor elke actie rond Mobiliteit, Wonen, Economie, Energie, Groen of Water aan of dit al voldoende gebeurt of te weinig gebeurt in Veurne. 1 is te weinig, 10 is erg veel.

Dankjewel om deze Klimaatenquête in te vullen! Wil je meer weten over de acties die we al ondernemen? Ga naar www.veurne.be/klimaat!