Kamerbezoek in wzc Ter Linden

  • 2 september 2020

Er is opnieuw kamerbezoek mogelijk in woonzorgcentrum Ter Linden. Iedere bewoner mag elke dag bezoeken ontvangen. Een bezoeker kan enkel alleen en op afspraak komen. 

Het bezoeken kan iedere dag van 14 tot 17 uur. Er mogen maximum 2 volwassenen, eventueel vergezeld van -18-jarigen. De bezoekers moeten zich registereren en zijn verplicht om een mondmasker te dragen in de kamer (behalve voor een bezoeker jonger dan 12 jaar). De bezoeker mag met de bewoner het woonzorgcentrum verlaten, maar liefst niet naar een thuissituatie.

Een bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker én de bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen COVID19-symptomen vertoonden en gedurende de laatste 14 dagen niet positief getest werden op COVID-19. Er is geen bezoek mogelijk bij bewoners met vermoedelijke COVID-19 besmetting minstens 14 dagen na de start van de symptomen en tot einde van de symptomen. Dit kan enkel uitzonderlijk bij hoogstnoodzakelijke, zoals palliatieve of kritieke situaties.

Er wordt enkel op afspraak gewerkt via www.veurne.be/afspraak-maken. Hierbij kan een bezoeker zich online registreren, de tweede bezoeker die hierbij aansluit, kan zich registreren bij aankomst aan het onthaal van het woonzorgcentrum. Indien een bezoeker geen internettoegang heeft of problemen ondervindt, kan dit ook via 058 33 23 00 (van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur). Bezoekers melden zich aan via Ingang 3 en respecteren het routeplan van en naar de residentie. Een bezoeker mag een bewoner meenemen voor een wandeling op het domein van woonzorgcentrum Ter Linden. Het bezoek moet ten laatste om 17 uur het woonzorgcentrum verlaten.

  • Iedere bezoeker moet een mondmasker opzetten als hij of zij zich in het woonzorgcentrum bevindt. Het mondmasker mag tijdens het bezoek niet worden afgezet. Op locaties buiten het woonzorgcentrum is het verplicht om het mondmasker op te zetten in de voorgeschreven zones.
  • Iedere bezoeker moet de handen ontsmetten bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum en bewaart de social distancing van anderhalve meter.
  • Het bezoek mag de sanitaire voorzieningen op de kamer niet gebruiken, maar wel de algemene sanitaire ruimtes op de residenties.