Herstart horeca

  • 5 juni 2020

Vanaf maandag 8 juni mag de horeca grotendeels opnieuw starten. Om er voor te zorgen dat horecazaken ondanks de social distancing toch voldoende capaciteit kunnen hebben, verdubbelt het stadsbestuur de terraszones. Op de Grote Markt zorgt dit voor een nieuwe verkeersinrichting. 

Meer terras voor iedere horecazaak 

De regels zijn duidelijk voor de herstart: obers moeten met een mondmasker werken, er mag enkel aan tafel worden bediend en de social distancing tussen de tafels moet worden gerespecteerd. Die laatste regel zorgt er natuurlijk voor dat er minder tafels kunnen staan op de bestaande oppervlaktes. Dit heeft een impact op de omzetcijfers en daar wil Veurne iets aan doen. Het stadsbestuur geeft iedere horecazaak in Groot-Veurne de mogelijkheid om de terrasoppervlakte te verdubbelen. Zo kunnen er toch meer klanten op een veilige manier naar een restaurant of café.

Het stadsbestuur zorgt ook voor een startpakket en voorziet mondmaskers voor alle obers. Vandaag was er ook overleg tussen de ondernemers en het stadsbestuur om alle details en mogelijkheden te bespreken.

Impact op de Grote Markt

De terrasuitbreiding zorgt er voor dat er wijzigingen zijn in de verkeerssituatie op de Grote Markt. Heel wat van de verdubbelde terrassen zullen daar op de rijweg staan.

Het verkeer kan vanaf maandag vanuit de Ooststraat en Noordstraat via de parkeerzone op de Grote Markt richting de Zuidstraat rijden. De rijrichting van het eenrichtingsverkeer tussen de Vleeshouwersstraat en de Nieuwstraat wordt tijdelijk omgedraaid. De verbinding tussen de Grote Markt en de Appelmarkt is afgesloten. De Appelmarkt blijft toegankelijk via de Nieuwstraat, Kaatsspelplaats of de Houtmarkt.

De parkeerplaatsen blijven allemaal behouden. Tussen de terrassen en de parkeerzone komt er een corridor voor voetgangers en fietsers met een verplichte wandelrichting. Op de terrassen zal er geen muziek mogen worden afgespeeld. De verdubbelde terrassen mogen tot eind augustus blijven staan.