Feniks 2020

Feniks 2020 - De Groote Wederopbouw van de Westhoek

Na de Eerste Wereldoorlog ligt de Westhoek in puin. Herstellen lijkt een onbegonnen zaak. Maar de streek krabbelt weer recht. In tien jaar tijd herrijst de Westhoek als een Feniks uit zijn as. Deze wederopbouw bepaalt tot op vandaag het uitzicht van de Westhoek.

In 2020 wordt de wederopbouw van de Westhoek in grote en kleine verhalen weer tot leven gebracht. Je kan deze wederopbouw herbeleven in expo's en belevingsruimtenopenlucht spektakels en langs toeristische wandelingen en fietstochten. Het volledige programma vind je op www.feniks2020.be

Ontdek hoe de mensen van een puinhoop weer een thuis maakten. Dompel je onder in verhalen van hoe ze hun huizen, kerken en velden  weer optrekken. Hoe ze samen hun leven weer opnamen. Bewonder de unieke heropbouwstijl die de Westhoek in al zijn schoonheid herstelde. Laat je verrassen door de veerkracht van een streek en zijn mensen!

Feniks in de Sint-Niklaastoren - 30 mei 2020

214 trappen, een stadsbeiaard met 47 klokken, 11 uitkijkramen en als beloning een prachtig uitzicht. Onderweg ontdek je het belang van de toren tijdens de twee wereldoorlogen.

Een interactieve infokiosk met een 360° beeld van het uitzicht bovenop de toren, laat je op de benedenverdieping van de Sint-Niklaaskerk in Veurne kennis maken met historische sites voor, tijdens en kort na de oorlog.

 

Sint-Niklaaskerk Veurne
Appelmarkt 6
8630 Veurne

feniks2020_label
sint-niklaaskerk_veurne