De sportawards

  • 28 maart 2022

Op 18 februari stond er de uitreiking van de sportawards op de planning dit voor de meest verdienstelijke Veurnse sporters uit 2020 en 2021. Door de storm werd deze uitgesteld naar een later tijdstip. 

Volgende sporters vielen die avond in de prijzen. 

Sportman

Atleet Gertjan Dieryck schreef de voorbije twee jaar weer heel wat provinciale titels op zijn naam. Zo pakte hij de gouden medaille in het hinkstapspringen, de tienkamp, verspringen, hoogspringen en in de 4x100 meter. In de strijd voor Sportman van het jaar haalde hij het voor veldrijder Robin Alderweireldt en atleet Johan Becue.

 

Sportvrouw

Ook bij de verkiezing voor Sportvrouw is het een atleet die met de eer gaat lopen. Marijke Decaesteker is al jaar en dag een vaste waarde op de piste. Op het Belgisch kampioenschap van 2020 pakte ze een bronzen medaille op de 200 meter indoor. Ze herstelde intussen van een stevige blessure. Marijke was samen met tennisser Noor Torrelle genomineerd voor deze award.

 

Sportbelofte

Als provinciaal kampioen in het veldrijden en het mountainbiken en een tweede plaats in het PK op de weg toonde Jonas Pauwels vorig seizoen zijn talenten als fietser. Zijn prestaties worden nu dus beloond met de titel van Sportbelofte van het jaar. In de verkiezing haalde hij het voor veldloper Yander Ingouf (meerdere medailles in provinciale kampioenschappen) en Bart Junior Vandecasteele (Europees kampioen met het Belgische team in de paardenjumping).

 

 

G-sporter

Delfien Leune voetbalt op het hoogste niveau bij de Special Red Flames. Ze is de enige speler uit de Westhoek die deel uitmaakt van deze nationale selectie. Het grote doel? Deelnemen aan de Wereldspelen voor G-sporters van 2023 in Berlijn. Voor Delfien voetbalde deed ze aan triatlon.

 

Sportverdienste: Johan Decadt & 
Bestuursleden Adagio

 

Johan Decadt

Met deze award wordt een persoon beloond die zich hard heeft ingezet om sport te promoten binnen onze stad. Denk je aan Johan, dan denk je aan atletiek! Hij is maar liefst 32 jaar actief binnen de Marathon Atletiekclub Westhoek, waarvan 10 jaar als voorzitter. Johan Decadt was ook de eerste voorzitter van de sportraad, een functie die hij 5 jaar lang met hart en ziel heeft uitgeoefend. In 2014 zette hij ook een andere sport in de kijker, door als medestichter de hockeyclub Spoorkin op de rails te zetten.

 

Bestuursleden Adagio

 

Daniel en Cindy Noyelle, Jurgen Castelein, Richard Masscheleyn en Christine Depoover hebben zich als bestuursleden 30 jaar lang ingezet voor Adagio. 50 jaar lang was de dansclub voor heel wat meisjes en jongens een vaste plek om zich in uit te leven en uit te drukken. Voorzitter Daniel en dochter Cindy, Jurgen, Richard en Christine besloten vorig jaar een stapje opzij te zetten. Hun taken werden overgenomen door Charlotte Liefooghe, Lore Booghs en Jan Verbeke. De naam Adagio is veranderd naar OCHO-ds.

 

Sportploeg

Na een lange periode in derde provinciale volgde in 2020 eindelijk de bevrijding. KSV Veurne werd kampioen en promoveerde naar de tweede provinciale. Onder leiding van coach Stijn Van Acker ging de ploeg op haar elan verder en werd het een sterkhouder in de reeks. Dit seizoen speelt KSV Veurne de pannen van het dak en staat het zelfs aan de leiding. Volgt er een nieuwe titel?

 

foto's APARTINMEDIA