De bib start met een nieuw gebruikersreglement

Sinds 31 maart 2020 past bib Veurne een nieuw gebruikersreglement toe. De deuren blijven voorlopig nog dicht n.a.v. de coronamaatregelen. Je hoeft echter niet op je leeshonger te blijven zitten: ondertussen is er de afhaalbib

Wat verandert er vanaf 31 maart 2020?

  • Vanaf 18 jaar betaal je € 5,00 lidgeld per jaar. Tot en met 17 jaar blijft het lidmaatschap gratis.
  • Je krijgt één gemeenschappelijk lidmaatschap in de bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. Met 1 lidmaatschap kan je in de 4 bibliotheken terecht. Leners met een actief abonnement in Veurne kunnen zich dus inschrijven in de andere bibliotheken in dit samenwerkingsverband, zonder daar opnieuw lidgeld te moeten betalen.
  • Elke lener kan maximum 15 materialen uitlenen, ongeacht de aard van het werk. Je kan dit cumuleren in de verschillende bibliotheken.
  • De uitleentermijn voor alle bibliotheekmaterialen (gedrukt en audiovisueel) wordt 4 weken.
  • Je kan alle materialen (ook e-readers) gratis lenen.
  • Alle uitgeleende bibliotheekmaterialen kunnen éénmaal verlengd worden met een periode van 4 weken (indien het item niet gereserveerd is).
  • De maningsprocedure wordt strenger indien je de materialen niet tijdig terugbezorgt of verlengt. Zo betaal je voor elk materiaal €0,10 telaatgeld per dag.
  • Je krijgt een herinneringsmail voor al je uitgeleende materialen 3 dagen voor de vervaldatum.

Je kan het volledige nieuwe reglement hier lezen:

pdf bestandBibliotheek - gecoordineerde tekst Reglement voor de gebruiker van de Viertoren.pdf (204 kB)

Waarom gebeurt dit allemaal?

De bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne maken, samen met heel wat andere West-Vlaamse bibliotheken, de overstap naar een nieuw centraal bibliotheeksysteem. Dat moet ervoor zorgen dat alle dagelijkse bibliotheekverrichtingen vlotter, betrouwbaarder, gemakkelijker, gebruiksvriendelijker en goedkoper zullen verlopen.

De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne vormen sinds 2020 de culturele intergemeentelijke samenwerking Viertoren. Een eerste actiepunt waar de bibliotheken werk van maken, is één gemeenschappelijk lidmaatschap en een nieuw gemeenschappelijk bibliotheekreglement dat vanaf 30 maart in werking treedt.