Covid Safe Ticket

Het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) wordt uitgebreid in Vlaanderen. Zo is het ook in de horeca en in fitnesszaken verplicht vanaf 1 november. Bij evenementen wordt het verplicht vanaf 200 mensen binnen en 400 buiten.

Met het Covid Safe Ticket kan je bewijzen dat je al zeker twee weken volledig gevaccineerd bent, recent negatief bent getest of het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus.

Hoe aanvragen?

  • Via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel zoals itsme.
  • Je kan het CST ook per post opgestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen).
  • Bij het onthaal van Stadskantoor De Seylsteen helpen ze je ook aan een exemplaar. Je moet wel je identiteitskaart en je PIN-code meenemen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de certificaten of applicaties? Neem contact op met de helpdesk Covid vaccinaties en certificaten: 078 78 78 50.