Fietsbieb

www.fietsbieb.be

westkust@fietsbieb.be

Open op afspraak, bereikbaar via de dreef in de Zuidstraat of de dreef via de Lindendreef. Open elke eerste zaterdag (behalve augustus) van 14 tot 16 uur. In december, januari en februari op afspraak via Patrick Dedrie, pdedrie2@gmail.com, 0479 61 69 02.

Een kind ontgroeit zijn fietsje bijzonder snel, soms sneller dan de portemonnee kan volgen. Maar het kan anders, goedkoper en duurzamer! Bij de Fietsbieb is iedereen welkom! Je kunt er voor je (klein)kind tot 12 jaar een jaar lang een fiets gebruiken. Tweedehands, maar tiptop in orde. En wil (klein)zoon of (klein)dochter tijdens dat jaar een grotere fiets of een ander modelletje? Dan mag je de ontleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit het aanbod. De Fietsbieb mikt hiermee zowel op mensen met een kleine portemonnee als op zij die bewust kiezen voor gebruik in plaats van bezit.

Je kunt een kinderfiets gebruiken voor 20 euro per jaar. In de Fietsbieb zetten vrijwilligers de fietsen in orde. Zo krijgen ze een nieuw leven. Soms worden ze hersteld via het fietsatelier van Groep Intro, waarmee de Fietsbieb regionaal nauw samenwerkt.

Bij het ontlenen van een fiets wordt ook 20 euro waarborg aangerekend. Die krijg je terug wanneer je de fiets weer inlevert en die aan een aantal evidente voorwaarden voldoet.

Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijgt een waardebon om één jaar lang een kinderfiets van de Fietsbieb te gebruiken.

Uitleenpunt in Veurne

De Fietsbieb vind je op het terrein van woonzorgcentrum Ter Linden in de Lindendreef. De Fietsbieb is, behalve in augustus, elke eerste zaterdag van de maand open van 14 tot 16 uur.

De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers en is een initiatief van beweging.net West. Ook op andere plaatsen in de regio vind je een uitleenpunt. In West-Vlaanderen zijn er intussen al 17 uitleenpunten van de Fietsbieb en in ook andere provincies ontluikt de werking van de Fietsbieb.

Vrijwilligers

Sleutel je graag én met kennis van zaken aan fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Zie je de organisatie van een workshop ‘zelf sleutelen aan je fiets’ wel zitten? Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of zegt het je wel iets om de Fietsbieb enkele uren per maand open te houden? Wil je de Fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën voor fietsvriendelijke of duurzame activiteiten?