Onkruidbestrijding

Beschrijving

Sinds 1 januari 2015 is het voor alle openbare diensten verboden nog pesticiden te gebruiken. Dit geldt zowel voor gemeenten, ocmw's en andere openbare diensten (bv. spoorwegen, gewestwegen, waterlopen, ...), maar ook voor scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en zorginstellingen, zodat de meest kwetsbaren niet in contact komen met pesticiden.

Ook het Stadsbestuur Veurne gebruikt op het openbaar domein geen chemische pesticiden meer. Het kiest er voor om alternatieve milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken om onkruidgroei te vermijden. Chemische pesticiden moeten vermeden worden om de volksgezondheid en het leefmilieu beter te beschermen.

In het kader van de campagne ‘Zonder is Gezonder’ behaalde het Stadsbestuur Veurne al regelmatig prijzen voor het pesticidenvrij beheer.

Het alternatief onkruidbeheer is echter een moeilijke en intensieve zaak. Deze alternatieve bestrijdingsmiddelen hebben een kortere werkingsduur dan de chemische producten. Daarnaast moeten de alternatieve bestrijdingsmiddelen eerst de tijd krijgen om tot de wortel door te dringen, waardoor het onkruid er lange tijd verdord bij staat. Hierdoor vragen we jou het nodige respect voor de beplanting op het openbaar domein.

onkruid

Openingsuren en contact

Openbaar Domein

Stadskantoor De Seylsteen
Sint-Denisplaats 16
8630 Veurne
België
Tel. 058 33 55 38