Deelwagen

elektrische deelwagenHet stadsbestuur van Veurne maakt sinds kort gebruik van een elektrische wagen voor dienstverplaatsingen van het stadspersoneel. Maar ook inwoners van Veurne kunnen voortaan gebruik maken van dit voertuig! Deze auto zal immers ook als een deelwagen worden ingezet. 

Je reserveert de deelwagen vooraf via het Onthaal van Stadskantoor De Seylsteen. Je belt tijdens de kantooruren naar 058 33 55 00 en legt de uren van de reservatie vast. Je kan de auto enkel reserveren voor de momenten dat je die effectief gaat gebruiken. Indien de gebruiker de deelwagen langer dan voorzien gebruikt, worden de bijkomende uren aangerekend. Stad Veurne zal een reservering van de deelwagen nooit annuleren om er zelf gebruik van te maken.

De wagen huren?

Als gebruiker zal je worden geregistreerd. Enkel geregistreerde personen mogen met de wagen rijden. Je betaalt 0,35 euro per gereden kilometer en 1 euro per uur. Er zal driemaandelijks een factuur worden opgemaakt.

Reserveer je de auto voor het eerst? Bezorg ons dan ten laatste drie dagen voor je de auto huurt een getekend exemplaar van het huishoudelijk reglement en het contract via onthaal@veurne.be.

Je vindt het huishoudelijk reglement van de deelwagen hier: docx bestandHuishoudelijk reglement elektrische deelwagen (184 kB)

Dit is een voorbeeld het contract dat je moet ondertekenen om de wagen te huren:

docx bestanduitleencontract deelwagen_Veurne.docx (175 kB)

Dit zijn de algemene voorwaarden om de deelwagen te kunnen huren:

doc bestandAlgemene voorwaarden_deelwagen_Veurne.doc (448 kB)

Als huurder haal je de sleutels van de deelwagen op in het Stadskantoor, waar je een rijfiche invult. In de wagen zit er een handleiding bij hoe je de elektrische wagen moet opstarten en afsluiten. Als je de wagen terugbrengt, geef je de sleutels samen met de rijfiche terug.

De elektrische deelwagen is enkel te huren door inwoners van Veurne en tweedeverblijvers. Je moet ouder zijn dan 21 jaar. Met een voorlopig rijbewijs kan je de deelwagen niet huren.