Autovrije Zondag

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender
autovrij

Van 16 tot 22 september is er de Week van de Mobiliteit met op 19 september Autovrije Zondag. Stad Veurne neemt hieraan deel, met als thema duurzame mobiliteit. In het Vaubanpark en de Daniël De Haenelaan kan je gratis deelnemen aan heel wat leuke activiteiten en dit van 11 tot 17 uur.

In het Vaubanpark komt er onder meer een hobby – en ambachtenmarkt. Je zal je talenten kunnen demonstreren of op een mobiele wielerpiste. Daarnaast zal de pannakooi worden geïnstalleerd, waarin je kan voetballen. De Jeugddienst zal dan weer de spelletjeskar plaatsen. 

Er zullen ook verschillende acts zijn om deze leuke plek in een feestelijk jasje te steken.
Omdat het Vaubanpark een ideale plek is om te picknicken, voorzien we de nodige picknickdekens en –pakketten. Je moet deze wel reserveren via deze pagina.

In de Ventweg tussen de Oude Duinkerkestraat en de Klokhofstraat zal de fietsstraat in de kijker staan en mogen de kinderen de weg volkrijten. In de Daniël de Haenelaan komt er een salon voor duurzame mobiliteit met elektrische wagens of fietsen. Er komt een parcours voor gekke fietsen en Politiezone Spoorkin zal het verkeersparcours plaatsen, zodat kinderen kunnen kennismaken met de verkeersregels.

Je zal in de evenementenzone kunnen genieten van eet- en drank-standjes. Er komt ook een zoekopdracht voor kinderen. Ze kunnen een zakje winnen met wat lekkers.