Autovrije zondag op 19 september

  • 25 augustus 2021

Van 16 tot 22 september is er de Week van de Mobiliteit met op 19 september Autovrije Zondag. Stad Veurne neemt hieraan deel, met als thema duurzame mobiliteit. In het Vaubanpark en de Daniël De Haenelaan kan je gratis deelnemen aan heel wat leuke activiteiten en dit van 11 tot 17 uur.

In het Vaubanpark komt er onder meer een hobby – en ambachtenmarkt. Je zal je talenten kunnen demon-streren of op een mobiele wielerpiste. Daarnaast zal de pannakooi worden geïnstalleerd, waarin je kan voetballen. De Jeugddienst zal dan weer de spelletjeskar plaatsen. 

Ook de MiNa-raad zal aanwezig zijn. De Milieu- en Natuurraad van Stad Veurne informeert je over de nieuwe ontwikkelingen in het Vaubanpark. Je krijgt er ook uitleg over een bijenhal, de samenaankoopactie Behaag je tuin, een zwaluwtil, berminventarisatie, de Nacht van de Duisternis, hoe je de eikelmuis kan helpen, wat een belevingstuin is…  

Er zullen ook verschillende acts zijn om deze leuke plek in een feestelijk jasje te steken.
Omdat het Vaubanpark een ideale plek is om te picknicken, voorzien we de nodige picknickdekens en –pakketten. Je moet deze wel reserveren via deze pagina.

In de Ventweg tussen de Oude Duinkerkestraat en de Klokhofstraat zal de fietsstraat in de kijker staan en mogen de kinderen de weg volkrijten. In de Daniël de Haenelaan komt er een salon voor duurzame mobiliteit met elektrische wagens of fietsen. Er komt een parcours voor gekke fietsen en Politiezone Spoorkin zal het verkeersparcours plaatsen, zodat kinderen kunnen kennismaken met de verkeersregels.

Je zal in de evenementenzone kunnen genieten van eet- en drank-standjes. Er komt ook een zoekopdracht voor kinderen. Ze kunnen een zakje winnen met wat lekkers.

Ontdek al onze autovrije initiatieven via www.veurne.be/autovrij!

Verkeershinder

Wegens deze organisatie zal de Daniël Dehaenelaan zondag van 8 tot 18 uur verkeersvrij worden gemaakt. Dit betekent dat inwoners met hun wagen in deze zone niet tot bij de woning kunnen rijden. Er geldt tijdens deze uren ook een parkeerverbod in de Daniël Dehaenelaan. Om er voor te zorgen dat bewoners van de Zwarte Nonnenstraat, Vleeshouwersstraat en Spaans Kwartier hun woning kunnen blijven bereiken, wordt het eenrichtingsverkeer in de Vleeshouwersstraat omgedraaid, in de richting van de Grote Markt.

Ook de Ventweg, tussen de Klokhofstraat en de Oude Duinkerkestraat is afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.