Autodelen: jij ook ?

Beschrijving

Stel jezelf even de volgende drie vragen. Voor welke verplaatsingen gebruik ik de auto? Weet ik op voorhand wanneer ik de auto zal gebruiken? En hoeveel kilometer per jaar rijd ik met de (tweede) auto? Dan is er nog deze vierde vraag: heb je al eens aan autodelen  gedacht? Ook op het platteland zijn er genoeg mogelijkheden om deze duurzame mobiliteitsvorm te gebruiken. Ben jij klaar om te autodelen?

Bij autodelen maken meerdere personen om beurt gebruik van één of meer wagens. Het principe is heel eenvoudig: de wagen wordt gebruikt wanneer die nodig is. Wanneer het voertuig niet nodig is, kan deze door iemand anders worden gebruikt. Autodelen biedt grote sociale en economische voordelen en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het vermindert het aantal auto’s, het aantal files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en heel
belangrijk: de individuele kost voor het gebruik van een wagen. Het delen van een wagen is dus een heel duurzaam en flexibel alternatief voor het bezitten van een (tweede) wagen.

Vandaag bestaan er verschillende autodeel-initiatieven. Er zijn de aanbieders met eigen wagens zoals Cambio, Partago, Dégage. Je kan ook als inwoner jouw privé-wagen delen. Autodelen is op dit moment razend populair in centrumsteden zoals Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen, maar ook in de kleinere steden en gemeenten verovert het autodelen
zieltjes.

Ook Stad Veurne wil dit initiatief promoten. Sta jij open voor autodelen? Of wil je hier meer informatie over hebben? Neem dan contact op met bjorn.legein@veurne.be. Bij voldoende interesse komt er een infomoment om de verschillende systemen voor te stellen.

Openingsuren en contact

Ruimtelijke Ordening, Wonen en Mobiliteit

Stadskantoor De Seylsteen
Sint-Denisplaats 16
8630 Veurne
België
Tel. 058 33 55 57