Zorggarage

Beschrijving

Zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Er gaat soms heel wat tijd verloren met het zoeken naar een geschikte parkeerplaats. Zorggarages moeten het werk en de mobiliteit van de zorgverleners gemakkelijker maken door parkeerplaatsen op straat, die gelegen zijn voor private inritten, te laten gebruiken door zorgverleners en dit tijdens de uitvoering van de zorg.

Zo werkt het
Heb je een garage of oprit? Bied de plaats voor jouw garage of oprit gratis aan, zodat zorgverstrekkers er tijdelijk kunnen parkeren. Zo kunnen zorgverstrekkers sneller een parkeerplaatsje vinden voor de tijd die nodig is om een huisbezoek in de buurt af te leggen.

Aan de hand van een sticker op de garagepoort of ergens anders zichtbaar aan het eigendom, maak je als aanbieder visueel duidelijk dat je aan dit project meewerkt.

Zorgverstrekkers hebben een speciale Parkeer & Zorgkaart die ze achter de voorruit zichtbaar leggen. Op die manier kunnen ze zich voor de garagepoort van bewoners parkeren, die deze plaats hiervoor ter beschikking stellen. De patiënt en de zorgverstrekker winnen tijd!

Enkel een zorgverlener met een geldige Parkeer & Zorgkaart voor zorgverleners kan op de plaats voor de inrit parkeren. Op de parkeerkaart staat verplicht het gsm-nummer van de zorgverlener genoteerd. In geval van nood  kan de zorgverstrekker opgebeld worden om zijn wagen te verplaatsen.

Wil je een Zorggarage aanbieden of heb je een Parkeer & Zorg-kaart nodig? Ga naar www.veurne.be/zorggarage of vraag een exemplaar via het Onthaal in Stadskantoor De Seylsteen, onthaal@veurne.be of 058 33 55 00.

pdf bestandreglement-zorggarage.pdf (79 kB)

zorggarage sticker