Ik wil als vrijwilliger aan de slag

Wil je ook de handen uit de mouwen steken om anderen te helpen?

  • Boodschappen doen voor een oudere buur
  • Even telefoneren, skypen, mailen, … met iemand die alleen is
  • Opvang organiseren voor kinderen en jongeren
  • ...

Meld je dan onderaan deze pagina aan! We nemen contact met je op wanneer we een actie organiseren of als een andere actie jou kan inschakelen. Uiteraard houden we ons daarbij aan de voorzorgsmaatregelen. Op die manier zijn we er zeker van dat je als vrijwilliger geen risico loopt.

Mocht je zelf ook een idee hebben, laat het dan zeker weten. Op die manier kunnen we jouw actie optimaal ondersteunen en eventuele vrijwilligers naar je doorverwijzen.

Wie mag helpen als vrijwilliger?

Vrijwilligers die zich aanmelden moeten uiteraard in goede gezondheid zijn. En het spreekt voor zich dat van zodra de vrijwilliger ziektesymptomen vertoont, het vrijwilligerswerk wordt stopgezet. Ook mensen vanaf 65 jaar of mensen die een verhoogd gezondheidsrisico hebben, komen niet in aanmerking om te helpen. Deze voorschriften zijn natuurlijk niet van toepassing voor mensen die telefonisch vrijwilligerswerk van thuis uit doen.

Vrijwilligersverzekering

We willen jou maximaal beschermen. De Vlaamse regering breidt daarom de gratis vrijwilligersverzekering uit naar alle individuele burgers die acties op poten zetten om de meest kwetsbare inwoners te helpen in deze moeilijke periode. Wie zich aanmeldt, krijgt een bevestiging per e-mail en is dan verzekerd tot en met 3 april (voor alle acties die georganiseerd worden tussen 8u en 20u).

Alle info over de verzekering

Registreer voor deze verzekering